20130319

.Olasılık

Gerçekten danışmak için soruyorsan , kurtarılmak için yalvarıyor olabilirsin. Durmadan kendine tekrarladığın şeyler var. Cümlelere bu ben değilim diye başlıyorsun , böyle olmamalıydı diye bitiriyorsun. Çocukken aşılanmaya başlıyor , belirsizliklerin korkunç şeyler olduğu. Oysa her durum olasıdır. Her ihtimal için farklı duygulara bürünmek biraz ikiyüzlülük olmuyor mu? Onu istiyorsun ve hep onu düşünüyorsun. Hayatına gireceğinde neler olabileceğini biliyorsun. Peki değiştiğini düşünüyor musun? Kendinin bile. Bence tüm bunlara bir son ver artık.

Sana söyleyebileceğim tek bir şey var. Aşk insanı tembelleştiriyor. Sonra başka bir savaşa girmek istemiyorsun , hepsi bu. Ve dönüş yoluna koyuluyor insan. Okuduğun bir kitabı tekrar tekrar karıştırıyorsun. Mutlaka bir anlamı olmalı diye düşünüyorsun. Farklı cümlelerden seçtiğin kelimelerle başka yeni cümleler yaratıyorsun. "Galiba onu unutamıyorum".

Aynı kitabın içinde , fakat bu defa daha da karmaşık bir biçimde inanıyorsun. Ama bazı şeyleri gözardı ediyorsun. Başlangıç bir olasılıktan ibaretti. Yeniden yazdığın şey ise senin umutlarının bir yansıması. Başlangıç spontane bir durumken , şimdi kendi senaryonu karşındakine oynatmaya çalışıyorsun. Durum bu. Aklını kurcalıyor biliyorum. Bu işin matematiği yok diyorsun. Fakat matematiği kendin yaratıyorsun.

Gerçeklik , bireyin kendi gözünden gördükleri ile başlar. Güzel bir oyun yazmış da olabilirsin. Fakat perde kapandığında seni bekliyor olacak mı ? Yada oyunun ortasında , bir oyun olduğunu anlayıp gidecek mi ? En kötüsü de "bu bir oyun değil , gitme" cümlesini kuracak mısın? Gitme dediğinde , tekrar onun yazdığı oyuna dahil olacağını biliyor musun? Çünkü insanlar böyle şeylere üzülürler. En zayıf yanlarımızdan biridir bu. İstediğimiz gibi olmadığında üzüldüğümüzü düşünmek. Oysa bu da bir olasılıktır. Peki bu ihtimal için hangi bakış açısını kullanacaksın? Eğer bu savaşı da kaybedersen , tekrar başlamak daha zor olmayacak mı ?

Bence tüm bunlara bir son ver artık. İhtimaller hep vardır , belirsizlik de öyle. Fakat bunlar her an geçerli şeyler , o yüzden kendini daha fazla yorma. Yüzünü rüzgara dön ve tepeden aşağı doğru bak. Kılıcın hala kınında iken , tekrar düşün. Bu topraklar çok fazla savaşçı gördü. Kaç tanesinin adını biliyorsun? Bir daha düşün.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Copyright © Levin Kara
Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kopyalanması ve kullanılması yasaktır.