20130411

.Sinirli

Gelişmeyi yanlış anladığınıza eminim. Aklınıza taktığınız sorunlar , size karakter kazandırdığını düşündüğünüz davranışlar sadece sizden daha altta olan kesimi kandırmanız için yaptığınız eylemler. Arkadaşlarım arasında milliyetçi görünmeliyim. Arkadaşlarım ne kadar hayvan sever olduğumu bilir. Bir iş görüşmesinde dünyaya ne kadar önem verdiğimi ve onu değiştirmeye hazır olduğumu göstermeliyim. Çimlere basmayınız levhası mantığı ile düşünüyorsunuz. Farkında olan adam çime basmaz. Basan adam için levhanın bir önemi yoktur. Fakat levhayı oraya koyan zihniyet, sorumluluğunu yerine getirdiğini ve bunun onu bir yere taşıdığını düşünüp durur. Düşünürsek üç çeşit insan vardır. Aptallar , Akıllılar ve kendini akıllı zannedenler. Bence sağda solda memleket kurtaran , sokak hayvanları için kendini yırtan , o olmasın bu olmasın diye koşturan insanlar ve o levhayı oraya koyanlar, kendini akıllı zannedenler grubuna girer. Bunları yapmak dünyayı değil yaşadığınız çevre içinde sonucu değiştiremeden sizi belirli konumlara taşır. Sen zannediyor musun bir köpeği evine aldın diye insanlık değişecek. Zannediyor musun ki , isminin başına TC koyunca seni ciddiye alacaklar? Seni ciddiye alacak olanlar yine isminin başına TC koyan adamlar. Bunun değişime ne faydası var? Bu, solcuların toplanıp rakı masasında birbirine sarması gibi bir şey.

Gelişmek bu değil. Gelişmek , keşfetmek demek. Yaratmak demek. Siz, size biçilen bir rolü oynuyorsunuz. Sahne sonunda paranızı alıyorsunuz fakat dünya değişmiyor. Katkınız olduğunu düşünüp sonunda değişen bir şey söyleyebilir misiniz? Bir şeylere karşı olan herhangi bir kurum, sadece kurtarabildiğini kurtarır. Hani , "ben görevimi yaptım arkadaş" mantığı var ya , insanlığı bitiren budur. Görevini yapmadın , yaptığını düşünmen için harika bir altyapı hazırlanmış. İş bu hale gelmişken üç beş bir şey kurtarmış olman , aksi bir düzeni besleyen bir çıkmazdan başka bir şey değil.

Yaptıklarınız yaşadığınız çevre içinde bir şeyleri değiştiriyor olabilir. Fakat aynı anda zıt durumlar da değişiyor. Tüm bunların yanında sakın dünyayı değiştirdiğiniz fikrine kapılmayın. Memleketi de kurtarmıyorsunuz. Ayrıca kurtarmaya çalıştığınız şeylerden memnun olanlar da var. Suçladığınız üst sınıfın dışında , doğruluğunu savunan bir alt tabaka da var. Fakat taraflar daima birbirlerini aptal olarak görürler. Aşın artık bunları yahu.

Birileri yada bir şeyler mutlaka muhtaç yaşayacaklar. İnsan olsun, hayvan olsun. Sorunlar her zaman olacaktır. Biraz da duygusuz yaşamayı bilin. Nihayetinde her şey bir olasılıktan ibaret. Mantığınızla daha ileriye gitmek varken , duygularınızla şimdide takılı kalmayın. Ben de sokakta bir hayvan gördüğüm zaman gidip seviyorum. Fakat uyutulmalarına karşı değilim. Gereksiz bir kalabalık. Fakat bunu söylerken , bunun bir sonuç olduğunu savunmuyorum. Bu hayvanların sokakta olmalarına neden olan insanların da asılması taraftarıyım. Benim matematiğim bu. Pürüzlerle uğraşmamalıyız.

Özetlersek ; düzen sağlanacaksa hayvanların yada insanların öldürülmesine karşı değilim. Tabi ki anlatmak istediğim bu olmasa da düşüncem bu. Anlatmak istediğim ise ; küçük işlerle uğraşıyorsunuz. Alay ederek , kapınızın önünü temizleyerek , isminizi değiştirerek hiç bir savaş kazanamazsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
Copyright © Levin Kara
Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz kopyalanması ve kullanılması yasaktır.